Followers

Wajib tgk...

>> 31 October 2009

Pengumuman smua....
sesape yg terjah blog aku jgn lupa click link ini Babyibu..

Aduss...Nabilah sayang..

>> 29 October 2009

Salam semua...

mcmne cuace kt tmpt korang hah? kt tpt aku sejukkk..weh..hjan rtik2...dhlh slsema...rse mcm beku je hdung aku ni..kui..kui...alkisahnyer aku nk cite psal baby aku yg sorang ni...sjak 2 menjak ni dia sring bgun malam n menangis kuat2...biasenye dia bgun mtk ssu je...pas dpt tido je..ni bile dia ngis aku wat ssu x dilayannyer...tpakse dukung bawak kuar bilik...kdg2 dia nk main...tp kdg2 mta trtutup lg....mnagis je...aku pun dh x tau nk wat mcm ner...anak korang mcm Nabilah gak ke hah?sape2 yg ade pngalamn mcm aku ke yg ade tips utk aku nk bg Nabilah tido lena je...sila2lh tgal komen yek..almaklumlah...aku ni baru seorang ibu utk seorang ank...xde pgalaman lg...so sape2 yg leh tolong tu...sudi2lh tolong ye...k lah tu je n3 ari ni...esok aku cutilah...xleh nk hadep blog utk 2 ari...rindunyer...



"Contest Unik & Anggun Bersama D'Nur Boutique"

>> 28 October 2009

Salam semua...
walla..dlm2 x cht pun ade hati nk join contest lagik ni...hehe..biaselah...gile contest weh...contest kali ni di anjur oleh D'Nur Boutique:



D'Nur Boutique ingin memberi penghargaan kepada pelanggan yang rasmi n yg tak rasmi dgn D'Nur Boutique Online. Dengan ini D'Nur Boutique ingin menganjurkan satu contest tuk semua para pelanggan D'Nur Boutique.

Syarat2Nya sangat mudah......


Kategori 1 ( blogger )


1) Terbuka kepada kesemua pengunjung secara langsung & tak langsung, mengikuti, terjumpa atau terbaca blog saya ini ............ ( Pelanggan D'Nur Boutique satu bonus )
2) pastu link kan blog D'Nur Boutique kt bloglist korang...

3) mesti join followers D'Nur Boutique
4) Copy logo contest & letakkan kat sidebar blog korang bersama link D'Nur Boutique...
5) buat entry khas kt blog korang dengan tajuk
"Contest Unik & Anggun Bersama D'Nur Boutique"....
(tajuk nie jer yg diterima k)

6) letakkan gambo yang nak dipertandingkan.
7) lastly, tinggalkan komen anda semua di entry nie amd emailkan nama penuh, alamat, no tpn, email & link korang utk saya view entry yg korang buat tue....senang jer kan.
  so de pic yg aku rase unik & anggun adalah...:





hehehe...anggun ke??hahah...x kisahlah...janji aku cuba...lgpun sje2 suka menjoinkan diri dgn contest ni...so pada penganjur harap berpuas hati k...

Semalam daku MC....

Salam semua...
ape kabo korang? aku x berape cihat,,,semalam x dtg ofis dpt mc 1 hari kena demam selsema..uhuk..uhk..batuk..rase rindu kt blog ni bile x dpt hadep 1 ari...semalam lepas ke klinik, abah bawak ummi n nabilah lepak tepi pantai...kasi ummi rehat, tenangkan fikiran..huhu...lame dh x dating kt tepi pantai...kenangan lama mengusik jiwa...uhuk..uhuk...geli, jiwang ah..


nabilah with ummi yg ttap maintain walau x cihat...hik..hik


nabilah yg comel suke beraksi bila nk ambil pic dia


'abah nabilah ada kat darat ' so manje2 dgn abah skarang..huhuhu...dialog rekaan..



ni pic nabilah yg tomei...suke benor dia tgk pantai...x tutup mulut...bising je...huhuhu...

My Funniest baby contest

>> 26 October 2009

Salam semua...
daku msuk contest lagik...kali ni contest

Tajuk : MY FUNNIEST BABY CONTEST
anjuran UmiDanish
BerMula : 20 Oktober hingga 13 November 2009 (12.00 tengahari)
Berumur : 1 bulan hingga 3 tahun
Kategori A : baby gurl
Kategori B : baby boy
 


Syarat Penyertaan:

- Jadi Follower Umidanish dan sponsor2 serta add Umidanish dalam bloglist anda
- Letak banner di sidebar blog anda dengan link ke entri ini
- Membuat entri mengenai contest ini diblog anda
- Dalam entri itu, upload satu (1) gambar si comel anda dengan aksi Funny yang paling menarik hati para juri. Sila nyatakan nama si comel dan umurnya. Sila juga nyatakan apa yang terdapat di semua blog sponsor umidanish.
- Dalam entri tersebut pastikan anda mention dan link ke Umidanish dan semua sponsor (no link back will be disqualified) 


dan pesertanye...anak dare aku....
 



 Name: Nur Nabilah Ilhami Binti Mohd Noor
Umur: 1 Tahun 3 mgu ( dlm pic ni umur baru 2 bulan)

mase ni npak funniest giler muka ank aku...tgklh dia buat  mata juling n jelirkan lidahnyer..hehehe...harap2 leh mnang ni...


dan sponsor2 UmiDanish :


Sponser 1 : Babyumishop (http://www.babyumishop.blogspot.com/) dalam blog babyumishop ade CD (cloth Diapers)


Sponser 2 : IT@RLiiT's BeutiQue & Beuty Centre  (http://www.hidupharmoni.blogspot.com/)  
dalam blog hidupharmoni ade promote ECPI water, and baju utk pempuan dan llaki


Sponser 3 : Moms&babyshop (http://www.momsandbabyshop.blogspot.com/) dalam blog ni ade CD (cloth diaper n juss mate5)

so pada penganjur harap berpuas ati dgn n3 ni n jgn lupa jejak n3 ni...wish me luck....

yea...akhirnye...

Salam ceria semua...
amboi ape yg ceria sgt umminabilah ni...senyum sampai telinga ...hik..hik...daku nk bgthu...daku dh menang dlm mnjawab teka tekuk yg di publishkan olehsuper dooper kawaii mommy & Lil' one, aka Nurul Dhia...tgk gmbar kat bawah ni:


kita zoom cikit,




and jawapan ku

hehehe...betull..rupenye sponge bedak compact nurul dhia yg tlh digigit oleh Feez baby boy nye...hehe...to nurul dhia kita dh email butiran yg nurul dhia nak tu...x sabor rsenye nk dpt hduah...huhuhu..

makanan sebagai ubat???

Salam semua...
harap2 pg ni korang semua ceria...ari ni n3 aku kisah makanan yg bleh djadikan ubat utk sesuatu penyakit...actually aku dpt email ni dr kawan aku...so mari kita renungkan...


AS MEDICINE - HEALTHFUL TIPS
 
     Food as Medicine

HEADACHE? EAT FISH!
Eat plenty of fish -- fish oil helps prevent headaches.
So does ginger, which reduces inflammation and pain.

HAVE FEVER? EAT YOGURT!
Eat lots of yogurt before pollen season.
Also-eat honey from your area (local region) daily.

TO PREVENT STROKE DRINK TEA!
Prevent buildup of fatty deposits on artery walls with regular doses of tea. (actually, tea suppresses my appetite and keeps the pounds from invading....Green tea is great for our immune system)!

INSOMNIA (CAN'T SLEEP?) HONEY!
Use honey as a tranquilizer and sedative.

ASTHMA? EAT ONIONS!!!!
Eating onions helps ease constriction of bronchial tubes. (when I was young, my mother would make onion packs to place on our chest, helped the respiratory ailments and actually made us breathe better).

ARTHRITIS? EAT FISH, TOO!!
Salmon, tuna, mackerel and sardines actually prevent arthritis. (fish has omega oils, good for our immune system)

UPSET STOMACH?   BANANAS - GINGER!!!!!
Bananas will settle an upset stomach.
Ginger will cure morning sickness and nausea.

BLADDER INFECTION? DRINK CRANBERRY JUICE!!!!
High-acid cranberry juice controls harmful bacteria.

BONE PROBLEMS? EAT PINEAPPLE!!!
Bone fractures and osteoporosis can be prevented by the manganese in pineapple.

PREMENSTRUAL SYNDROME? EAT CORNFLAKES!!!!
Women can ward off the effects of PMS with cornflakes, which help reduce depression, anxiety and fatigue.

MEMORY PROBLEMS? EAT OYSTERS!
Oysters help improve your mental functioning by supplying much-needed zinc.

COLDS? EAT GARLIC!
Clear up that stuffy head with garlic. (remember, garlic lowers cholesterol, too.)

COUGHING? USE RED PEPPERS!!
A substance similar to that found in the cough syrups is found in hot red pepper. Use red (cayenne) pepper with caution-it can irritate your tummy.

BREAST CANCER?  EAT Wheat, bran and cabbage
Helps to maintain estrogen at healthy levels.

LUNG CANCER? EAT DARK GREEN AND ORANGE AND VEGGIES!!!
A good antidote is beta carotene, a form of Vitamin A found in dark green and orange vegetables.

ULCERS? EAT CABBAGE ALSO!!!
Cabbage contains chemicals that help heal both gastric and duodenal ulcers.

DIARRHEA? EAT APPLES!
Grate an apple with its skin, let it turn brown and eat it to cure this condition. (Bananas are good for this ailment)

CLOGGED ARTERIES? EAT AVOCADO!
Mono unsaturated fat in avocados lowers cholesterol.

HIGH BLOOD PRESSURE? EAT CELERY AND OLIVE OIL!!!
Olive oil has been shown to lower blood pressure.
Celery contains a chemical that lowers pressure too.

BLOOD SUGAR IMBALANCE? EAT BROCCOLI AND PEANUTS!!!
The chromium in broccoli and peanuts helps regulate insulin and blood sugar.

Kiwi: Tiny but mighty. This is a good source of potassium, magnesium, Vitamin E &fiber. It's Vitamin C content is twice that of an orange.

Apple: An apple a day keeps the doctor away? Although an apple has a low Vitamin C content, it has antioxidants &flavonoids which enhances the activity of Vitamin C thereby helping to lower the risks of colon cancer, heart attack & stroke.

Strawberry: Protective fruit. Strawberries have the highest total antioxidant power among major fruits &protects the body from cancer causing, blood vessels clogging free radicals. (Actually, any berry is good for you..they're high in anti-oxidants and they actually keep us young.........blueberries are the best and very versatile in the health field........they get rid of all the free-radicals that invade our bodies)

 Orange: Sweetest medicine. Taking 2 - 4 oranges a day may help keep colds away, lower cholesterol, prevent & dissolve kidney stones as well as lessen the risk of colon cancer.

Watermelon: Coolest Thirst Quencher. Composed of 92% water, it is also packed with a giant dose of glutathione which helps boost our immune system.  They are also a key source of lycopene - the cancer fighting oxidant.  Other nutrients    
found in watermelon are Vitamin C &Potassium. (watermelon also has natural substances [natural SPF sources] that keep our skin healthy, protecting our skin from those darn suv rays)


Guava &Papaya: Top awards for Vitamin C. They are the clear winners for their high Vitamin C content. Guava is also rich in fiber which helps prevent constipation.

Papaya is rich in carotene, this is good for your eyes. (also good for gas and indigestion)

Tomatoes are very good as a preventative measure for men, keeps those prostrate problems from invading their bodies
 
haa...tulh dia sedikit sebanyak tips2 makanan yg blh d jdikan ubat....so leh lah try kpada sape2 yg takut nk mkn ubt klinik tu ha..leh lah try mkn mknan yg kat ats tu..klah...jumpa lg...trylah petua kt atas...

6 hari lagi....!!!

>> 25 October 2009

Salam semua...
ape kabo semua...?? aku chat je...ingat x nk publish n3 hari ni...tapi rse mcm janggal bile x buat n3..hehe..pktaan janggal dh mcul sejak pdai berblogging ni...cewahh..n3 kali ni xde ape yg penting cume mnunggu dan mnghitung ari jek...tgal 6 ari lg...berlaku lagi 1 transformasi...hahaha...apekah dia??tungguuu...

LEMARIUMMI COLLECTIONS (LUC) GIVEAWAY- sticky mode

>> 24 October 2009



 

Salam semua...
aku join contest lgik..dh bertimbun ni join contest x mnang2 lg ni...xpe...x de rezeki lg mane tau kot yg ni dpt...
contest ni  di anjur oleh lemariummi.

so sape2 nk join ni syarat2 contest ni:

1. Sesapa je boleh join


2. Buat 1 entry berkenaan LUC GIVEAWAY kat blog anda


3. Promote tentang LUC GIVEAWAY ni (pastikan sticky mode dan gunakan tajuk di atas je ye) sehingga 24 Oktober 2009


4. Pastu link kan blog LUC ni kat blog korang


5. Sign up as follower blog LUC


6. And last sekali, tinggalkan nama, email dan tulis komen ek . Senang utk saya link semula ke blog anda semua.


7. Pemenangnya akan dimaklumkan selepas 24 Oktober 2009.


8. Cabutan secara random akan dibuat bagi mengetahui siapa pemenangnya dan akan dilakukan oleh Mr. Z (My dear hubby - yg byk membantu saya)

so saper2 nk join buleh lah ke blog ni

Adehh penat...!!!

>> 22 October 2009

Salam semua...
adeh penatnyer hari ni...korang tau x lpas aku publish n3 pg td...aku with other staff berkejar ke stu lokasi yg mne one part of our bizness...kami g wat odit stock kt ctu...penat, pening, tensen...segala2 nyer lah...dkat kul 2 bru settle...tu pun x complete abih lg...ni nk smbung count and compare dgn record...siap lh staff kt sana kalau aku finding x taily dgn yg aku odit td....marah ni...nasib baik mlm ni en.hubby nk balik...kih..kih....nsib leh control marah..klah korang...nk smbung wat keje jap...kpda yg bce n3 pagi td...thakss...mcmne pg anda?? ceria?? hehehe... k see u again....

kisah lucu pg ini....

Salam semua...
meh pg ni aku nk story ksah lucu kit, supaya mood nk wat keje tu xdelah slow sgt kan...story ni aku dpt email dr member aku...jom baca ni...

Tersebutlah kisah dua orang hantu. Mereka ni baru bertemu lalu mereka pun berborakla untuk mengisi masa lapang kehidupan mereka sebagai hantu. Sepanjang perbualan mereka, Hantu B ni tak habis-habis menggigil. Lalu, Hantu A yang kehairanan ni pun bertanya,


“Apsal kau ni asyik menggigil je?”

“Oh..cara aku mati dulu teruk..aku mati dalam peti ais…sejuk!!” Jawab Hantu B sambil menggigil lagi.

“Ooo..kesian… aku dulu mati sebab heart attack.” Kata Hantu A ramah.

“Kau memang sakit jantung kronik ye? Apsal ko tak gi buat operation? Kalau tak, sure kau tengah lepak-lepak ngan family kau sekarang.” Balas Hantu B.

“Dah,aku dah buat dah !In fact mase aku mati tu, aku in recovery. Panjang ceritanya…” jawab Hantu A sayu.

“Ceritala sikit..Sambil- sambil lepak nih..”

“Camni..Aku syak isteri aku main kayu tiga ngan aku. So this one day, aku ingat nak perangkap la isteri aku..Aku pura-pura gi keje tapi actually aku park keta aku kat simpang hujung umah aku je. Seperti yang aku syak, masuk sebuah keta kat carpark umah aku. Aku rilex dulu sebab nak carik mase sesuai tangkap diorang.”

“So, ko dapatla tangkap diorang?” tanya Hantu B penuh minat.

“Tak. Aku cume jumpe isteri aku je kat dalam bilik. Yang aku heran, mase aku masuk umah tu, aku nampak ade kasut laki kat pintu umah aku. Aku tanye isteri aku tapi die takmo jawab. So aku pun lari-lari sekeliling umah aku nak carik jantan tuh. Abis sume bilik aku carik tapi takde pun.. Last-last, sebab aku penat sangat berlari carik jantan tuh, aku pun jatuh pengsan sebab heart attack. And aku tak sangka aku mati lak…” kata Hantu A mengakhiri ceritanya dengan kesedihan.

Hantu B terdiam mendengarkan cerita Hantu A. Selepas beberapa ketika, Hantu B berkata,

“Kenapa kau tak check kat dalam peti sejuk? Kalau kau check kat situ, sure kita berdua still hidup lagi.

????..hoh...ape conclusion nyer...msti korang tau kan...aku rase nk terguling bace kisah ni...kah..kah..kah...klah semua mood aku nk keje dh dtg dh ni...see u again...

Aksi2 Nabilah

>> 21 October 2009

Salam semua...

ape kabo pagi ni..sihat??Alhamdulillah...aku biase jek....emm pg2 ni slow kit nk stat keje...ngadap blog dulu...pg ni nk story ape...emm ingt nk tjuk video aksi nabilah yg tgh main dgn ride nyer...hehe..emm tgk bawah ni..eh tp sblum tu sorry video ni melintang lak...x reti nk edit...sorrylh kalau skit lher korang...huhuhu..



emm...tgklah aksi dia bile naik mende tu...siap ade sound lg...mcm naik motor lak...nabilah ni suka naik motor ptg2...tu yg bile naik mende ni siap ade sound mcm mtor...ha kat bawah ni bahaya...dh start agresif..



huhuhu...bahaya...aksi mat rempit...tkjut jgk aku mse ni dhlh tgh ambik video dia...tkut x smpat smbut...hehehe...kelakar...ni dh mcm mat rempit...mne dia tgk ntah smpai tiru gaya mat rempit ni...and lastly...



emm...dia tunjuk kat kakak2 yg dtg mengaji tu yg dia dh bleh bgun sdiri and siap bjoget lg...jln xleh lg...bile lah agknye...harap2 cptlh adik leh bjalan...mcm2 aksi Nabilah ni...kadang2 risau aku dgn aksi2 dia ni...ish..ish..dhlh baby girl...seksok jgn lah jd mcm mat rempit...Nauzubillah...

Transformasi yg x menjadi...

>> 20 October 2009



Salam semua...
ceria2 kan pg anda..hehehe..apehal aku ni...jap sedih ...ni ceria lak...korang ingt x lg n3 aku yg tjuks dia sesuatu yg x dsangka...sape2 yg bc n3 tu tahu lah..sape2 yg x thu sila rujuk balik...hehe...x pakse...aku rase happy...sbb ssuatu yg aku rse x sgka tu x terjadi...hehehe...Syukur Alhamdulillah...msti ramai yg tertatnya ape mende lah yg x terjadi tu...wawawa...biarlah rahsia...hik..hik..k lah xnk melalut2 lg dh...nti pning plak korang mmikirkannye...xyah pkir2 k...just wish me luck n happy in my life jek...bye..bye..

Weekend yg busy...

>> 19 October 2009

Salam semua...
story aku ari ni nk cite psal weekend aku yg agak busy...ape yg busy?? mau x busy adik laki bongsu aku kawin la...cibuk lah aku kesana kemari spjang pkwinan adik aku ni...yelh sbgai kakak prmpuan yg sulung kna lah ambil hal bab2 ni ye x? so, jom layan pic aku mse mjlis kwin adik aku ni



emm ni aku posing dulu dgn htran sebelum bergerak ke umah pempuan...nampak buah tu? yum..yum..sdap je...

emm ni posing beramai2 dgn adik aku yg paling rendah n sepupu sepapat ku..

nilah adik bongsuku...dah kwin dah...lpas ni besarlh tgungjawab ko...

kualiti gambar kurang bagus...x pe nti aku upload yg ctik kit..adik aku n wife nyer...

n lastly...anak dare aku yg agak confuse mse ni sbb tgk trlalu ramai orang...he..he..confuse ke dik??
Selamat Pengantin Baru Buat Paksu...dari Nabilah...

MummyAqil's Birthday Giveaway

>> 18 October 2009



Salam...daku masuk contest lg,
kali ni contest mummy aqil's birthday giveaway.
Mummy Aqil nak bg voucher dr Atuk Janggut (KFC) & Mr. Ronald. so sape2 nk join leh ke blog mummyaqil
Syaratnyer: ~

i) Teka umur mummy aqil (pd 19 okt nih)

27 Tahun


ii) Sertakan sekali birthday wish:


Suatu yg x djangka...

>> 15 October 2009


Salam semua...
hr ni daku rase sedih n berduka cite..mengape?? banyak perkara yg tanpa d duga bakal terjadi...diriku rase keliru...mengape ianye terjadi...mgkin ini d namakan takdir...oh Tuhan tabahkn hati hambamu menempuh dugaan..pg ni rase terusik...bagaimana kah mereka hrus menempuh hdup slpas ini...x dpt aku bayang kan betapa kecewanya mereka...walau ia x terjadi dlm hidupku...tp aku dpt merasa kannye...bagaimana nk berdepan dgn mereka utk menyatakan fakta yg agak terkejut ini......hati aku begitu tersentuh sejak2 akhir ini...mgkin ini yg dnamakan hati wanita..cepat tersentuh..aku harap mereka akan terus tabah mnghadapinya selepas ini...

geng merah...

>> 14 October 2009

Salam semua...

emm..pg2 ni mood nk stat keje slow lak..tgh belek2 pic dlm folder pc ni, trjmpa lak koleksi pic yg d iambil mse mjlis berbuka puase sblum cuti raye baru2 ni...cite ni agak basi yek? xpelh...aku nk cite gak ah..mse mjlis tu kitorg darahkn mmakai bju t-shirt sponsor by company....so layan pic bawah ni...


huk..huk...geng merah...bos, nape x merah baju tu? actually mse ni bos tgh tggu bju merahnye yg dpesan kpd anknye...alih2 ank dia dh smpai dkt2 dgn wktu brbuke dh..kcian bos x leh merah mcm kitorg...x geng ah..


sebahagian drpd kakitgn company...

woho..ho..  dh lcin dh atas meja tu...cepatnye kite mkn yekkk...sblum tu tgk pic menu ktorg ari tu..

hu...hu...menu pilihan bos sdiri...walau pun x grand tp menu2 tu sgt besssttt....

eh ni pehal lak...trsengih sorang2 ummi ni...he..he...control ayu lah..bkan sengih sorang2...kih..kih...time kasih bos..walau pun x grand tp mmg best...bos ku yg baik hati...

MamaTisya Duit Raya Giveaway

*STICKY MODE*

untuk n3 baru scroll d bawah



Salam semua...
daku msuk contest lg...contestnyer MamaTisya Duit Raya Giveaway. Saje2 je mcuba nsib, mane thu kot dpt duit raye ni...sape xnk duit raye kan..Kalau x dpt nk wat camne...kalau dpt best gak...he...murah hati betul mamaTisya ni yek...
so, pade sape2 yg nk join ni syarat2 nye, mehlh kite join ramai2:

Syarat-syarat sgt senang & mudah :




1. Terbuka kepada smua blogger

1. Buat 1 entry & pastikan STICKY MODE sampai

14 oktober 2009

2. MamaTisya Duit Raya Giveaway (hanya tajuk ini yg diterima)

3. Add banner di atas di sidebar blog

4. Pastikan ada link MamaTisya (no link back will be disqualified)

5. Seramai 5 org blogger bertuah akan dipilih melalui RANDOM ORG

6. Sila tinggalkn nama & email

7. Hanya yang memenuhi syarat-syarat ini sahaja yg akan layak

8. Keputusan akan diumumkan secepat yg mungkin

Duit raya tersebut akan di bank-in trus ke akaun bank nanti

Ok so this is my detail:

Nama: Norizan Binti Mat Nawi

Under construction yg ke...ntah berape kali

>> 13 October 2009



Salam semua...

dukacita di umumkan umah binaan aku ni tgh renovate....entah yg ke brape kali nk tukar ni? aku ni cpt jemu ckit dgn ssuatu design...mesti ade nk tkar je..dan umah aku ni akn d construct oleh member baik aku...hik..hik...merangkap kwan blogging aku...nk thu sape? biarlh rahsia...he...n service ni free of charge...kan Ku? hik..hikk..klah korang...sebarang kesulitan sepanjang teratak aku ni d renovate amatlh dikesali....tp jgn plak x terjah blog aku ni walau tgh renovate.. leh ikuti mcm biase...cume x come ckit ah...InsyaAllah akn dsiapkn scpat yg mgkin oleh kontraktor yg bertauliah ni...hik..hikk...kan Ku?....and to Ku, thanks alot sdi nk renovate teratak aku ni k...jgn pning2...kalau pning kpala, rest dlu ckup2....wokeh...ntikan perubahan baru teratak aku ni...see u later......

Alamak Lupa lak...

>> 12 October 2009

Salam semua...


amacam korang semua cihat...lame x wat n3 stori mory ni, asyik n3 contest ajo...gile contest lah plak..n3 aku kali ni nk citer psal smalam..knape lah sjak akhir2 ni cpat jd pelupa ye...ingat cik abg ni kot...ish baru pg 4 ari dh jd plupa..truk btul umminabilah ni...alkisahnye, smalam mse duk hadep mde ni, ade lh srang office mate aku ajak aku trun bawah g beli A,B,C n goreng psg..emmm leh gak lame x mkn A,B,C akak kt bwah tu, sedapp..aku pun pglh...kbtulan bos dh balik..bile dh order trnmpak lah Bihun Sup dlm plastik, aish ni kalu bli kt Nabilah ni dia suke mkn ni..dgn rakus aku ambik n bayar...dh naik office sambil mkn smbil hadep blog...ui..x sdar...tgk2 kul 5.30 dh..time to back...aku pun dgn pntasnye mgmas mja aku n capai handbag aku...trus trun..aku pun drive lh kete...mcm biaselh...en.hubby dh g keje kna drive sdri...dgn lju nye aku drive smpai sparuh jln...Alamakkk..! mcm ne leh lupe ni...Bihun Nabilah tertinggal..nk ptah balik kunci x der...officemate confirm dh balik sume...adui...sedihnyer...x dpt ah Nabilah nk mkn bihun sup...dhlh faveret die..await lh ummi lupa dik...nasib baik tok bawak Nabilah g pasar mlm kt area umah aku...alih2 dpt mkn mee sup..he... at least dpt gak ah merase Nabilah..sguh frust aku..bile dtg ofis pg ni tgk..mmg cnfirm Bihun sup tergolek kt bawah meja..dh basi...so kt tong smpah lah tmpt nye..mbazir jek...maaf ye bihun sup...x sgaja...mmg x ingat..hu..hu...





p/s: so moral of story, bile time nk balik keje, jgn tgopoh gapah...cek dulu kot2 ade ape2 kt bawah meja ke..kt mane2 yg trselit kt meja tu..jgn terus balik je...aduss...pedih...he..he..

cutest baby in walker

>> 11 October 2009


Salam semua..
hu..hu contest lg..npk nye gile contest aku ni..he..he..saje je utk suke2..leh mengeratkn lg talian silaturrahim..ye x? so sape2 nk join ni conditionnye..

Syarat Penyertaan:



• Jadi Follower ometomei dan add ometomei dalam bloglist anda -Done

• Umur si comel mestilah tidak lebih 2 tahun- Done

• Letak banner di sidebar blog anda dengan link ke entri ini- Done

• Dalam entri itu, upload satu (1) gambar si comel yang berada di dalam walker-Done

• Ceritakan pendapat anda tentang walker tersebut (baik dan buruk)-Done

• Sila nyatakan nama si comel dan umurnya-Done

• Bila dah siap, tinggalkan link entri anda . - Done
 
and the winner is oops lum mnang lg lh..contesternye ialah:
 



Name: Nur nabilah Ilhami Binti Mohd Noor
Umur: 1 thun 6hari..

Ni mase mula2 nabilah duk dlm walker...time ni 5 bulan..excitednyer dia mula2 duk dlm walker..kebaikan walker ni, leh lah aku bersenang2 sdikit bile Nabilah duk dlm walker...xyah nk pgang..cme kawal je..keburukannye, kalau x kwal Nabilah akan jtuh tersungkur, so kna kawal selalu..hik..hik..
so, harap pngajur berpuas hati n komen kalau ade yg x fullfil syarat penyertaannye..wish me luck babe...

Baby in Gown contest

>> 08 October 2009




Salam semua...
jom kita join contest kt atas tu. sape2 nk join ni syarat2nye...
Syarat Penyertaan:

1. Contest ini terbuka kpd semua bloggers..Bermula pada hari ini 1 October - 28 October 2009..
( Sempena Penganjur Besday )

2. Diwajibkan menjadi FOLLOWER blog mamaalieya..and ADD link blog mamaalieya dalam bloglist anda..

3. Diwajibkan untuk letakkan banner di side bar blog anda.. Banner tersebut mestilah di link dengan link ini

4. Sila upload sekeping sahaja gambar anak anda & buat entry tentang contest ini pada blog anda. Pada gambar tersebut, nyatakan nama baby & tarikh lahir baby..

5. CONTEST nie terbuka untuk baby girl shaja, gambar tersebut mestilah gambar baby yang berpakaian baju GOWN. Baby korang mesti berumur 1 Bulan hingga 2 tahun ja..

Dan pesertanye ialah...



name: Nur Nabilah Ilhami Bt Mohd Noor
D.O.B: 05 October 2008

Nabilah in gown...he..he..mase ni dia baru msuk 2 blan...time raye Haji..hrp pic ni leh mnambat hati juri..ha..ha...so korang join lah ape lg...to penganjur hrp leh cek n bgtau klau x fulfill condition penyertaan ini..wish me luck!!

Berdua kembali...

>> 07 October 2009

Salam semua..
hari ni en.hubby aku dh nk blik keje  kt offshore...tinggallh berdua lg aku n Nabilah...mcm biase rutin harian aku n Nabilah pun berubah....

Ummi
Bila Abah ada:

1. ummi xyah drive g keje, abah hantar je...mcm mak datin 
2. leh rehat kejap lps blik keje                                              
3.bleh bergurau sende..uish gatei..                                         
4.xyah htr Nabilah umah tokma                                           


Bila Abah Xde:


1. ummi kena drive sdri..leceh..
2. kena layan karenah Nabilah dulu..
3. sunyi jer..tgk gmbar jek..
4. kna g htr Nabilah umah tokma


Nabilah
Bila Abah ade:

1.x yah duk umah tokma, abah dh ade..                                 
2.leh main dgn abah
3.selalu naik mtor g jln2      
                                                     
Bila Abah Xde:   

1. kena duk umah Tokma
2.tgk gmbar pgil abah je.
3. xleh naik mto ummi x pdai pegang..

pastinye Nabilah n Ummi akan merindui abah utk selama 2 minggu ni..nasib 2 mgu jek...kalau cam dulu..berbulan2 lh duk menanggung rindu...hik..hik..  


Blow Kiss                                                                         

emm..xder tjuk kot..

>> 06 October 2009


salam...
hu..hu..ntah mngape thap kmalasan tlh mningkat..keje bnyak tp mood xde lak nk wat keje..so, aku pun duk hadep mnde ni jek..bdan pun rse x sedap je..tekak dh mula rse pdih..nk slsema kot..ni jgkit dgn nabilah lh ni...dia pun slsma blik.. ari tu dh k..ni x ok blik..emm nk wat ape ngan blog ni yek..mcm ade lg yg kurang..sape nk bg cadangan?? silalh tgal jejak kt bawah...hik..hik..hu..hu..malasnyer...

hadiah besday Nabilah

Salam semua...
seperti yg djanjikan dlm n3 semalam, hadiah ape yg nk dbelikn kt Nabilah haa...akn terjawab nti...ptg smlm lpas blik keje, trus ajak hubby beli kn kek utk Nabilah n Hubby ku mhidangkan mee & meehun sup just utk family mkn2 kan...xdelh wat grand2...just utk hburkan Nabilah...nilh keknyer..





Salah tulis name lak org kdai kek ni..aku pun x prasan kt kdai tu...xpelh dik...eh lilinnyer mane?..ade tp x ingat snap pic mse ltk llin tu..

hoo..Nabilah dgn excitednyer nk potong kek tu..hampir2 kek tu nk lkat bkas tpak kaki Nabilah..he..he...nk wat camner...besday girl ni axtif sgt...dan hadiah yg ku janjikn utk nabilah...taarra..


ho..ho...aku n hubby blikan kete ni utk Nabilah..mmandangkan dia dh pdai nk naik mnde2 mcm ni so aku blikan ini...dan bermulalh...

hik..hik..hik...terus naik woo...Nabilah suke sgt...smpai xnk trun...dan ini...


hadiah dr tokma(mak aku), Achik merangkap bibik Nabilah(adik aku) n Pak De (abg aku)


hadiah dr Tok Ma..set mandian Pureen

hadiah dr Achik, Baju n topi, n dr Pak De biskut(Nabilah suke mkn biskut)
he..he...walaupun celebrate kecik2 je...tp Nabilah npk happy sgt2...Thank to all yg celebrate besday Nabilah..