Followers

kisah lucu pg ini....

>> 22 October 2009

Salam semua...
meh pg ni aku nk story ksah lucu kit, supaya mood nk wat keje tu xdelah slow sgt kan...story ni aku dpt email dr member aku...jom baca ni...

Tersebutlah kisah dua orang hantu. Mereka ni baru bertemu lalu mereka pun berborakla untuk mengisi masa lapang kehidupan mereka sebagai hantu. Sepanjang perbualan mereka, Hantu B ni tak habis-habis menggigil. Lalu, Hantu A yang kehairanan ni pun bertanya,


“Apsal kau ni asyik menggigil je?”

“Oh..cara aku mati dulu teruk..aku mati dalam peti ais…sejuk!!” Jawab Hantu B sambil menggigil lagi.

“Ooo..kesian… aku dulu mati sebab heart attack.” Kata Hantu A ramah.

“Kau memang sakit jantung kronik ye? Apsal ko tak gi buat operation? Kalau tak, sure kau tengah lepak-lepak ngan family kau sekarang.” Balas Hantu B.

“Dah,aku dah buat dah !In fact mase aku mati tu, aku in recovery. Panjang ceritanya…” jawab Hantu A sayu.

“Ceritala sikit..Sambil- sambil lepak nih..”

“Camni..Aku syak isteri aku main kayu tiga ngan aku. So this one day, aku ingat nak perangkap la isteri aku..Aku pura-pura gi keje tapi actually aku park keta aku kat simpang hujung umah aku je. Seperti yang aku syak, masuk sebuah keta kat carpark umah aku. Aku rilex dulu sebab nak carik mase sesuai tangkap diorang.”

“So, ko dapatla tangkap diorang?” tanya Hantu B penuh minat.

“Tak. Aku cume jumpe isteri aku je kat dalam bilik. Yang aku heran, mase aku masuk umah tu, aku nampak ade kasut laki kat pintu umah aku. Aku tanye isteri aku tapi die takmo jawab. So aku pun lari-lari sekeliling umah aku nak carik jantan tuh. Abis sume bilik aku carik tapi takde pun.. Last-last, sebab aku penat sangat berlari carik jantan tuh, aku pun jatuh pengsan sebab heart attack. And aku tak sangka aku mati lak…” kata Hantu A mengakhiri ceritanya dengan kesedihan.

Hantu B terdiam mendengarkan cerita Hantu A. Selepas beberapa ketika, Hantu B berkata,

“Kenapa kau tak check kat dalam peti sejuk? Kalau kau check kat situ, sure kita berdua still hidup lagi.

????..hoh...ape conclusion nyer...msti korang tau kan...aku rase nk terguling bace kisah ni...kah..kah..kah...klah semua mood aku nk keje dh dtg dh ni...see u again...

6 tolong sok sek:

leeza83 October 22, 2009 at 12:46 PM  

haha....upanya cite sesama sendiri....hahahaaaa

r0ha!Za October 22, 2009 at 1:44 PM  

hahaha..hadoii la..lawak tol la..

CuTeMiUt78 October 22, 2009 at 2:04 PM  

hik..hik.hik..hik.. blh plak gitu..

umminabilah October 22, 2009 at 2:10 PM  

to Ieeza83-> tulah..ape pnye sengal lah hantu tu..

umminabilah October 22, 2009 at 2:10 PM  

to Rohaiza-> lawak kan rase mcm nk tguling2 je..

umminabilah October 22, 2009 at 2:11 PM  

to cutemiut-> tulah kak..xtahulh hantu spesis ape yg bgap sgt..