Followers

~ape reaksi anda???bila....~

>> 20 March 2010

Salam semua...

wah lama ummi x bersiaran...
almaklum lah...musim cuti sekolah...
busy ngan kenduri kahwin...
kepada kawan2 ummi yg melansungkan perkahwinan baru2 ni...
Selamat Pengantin Baru Ummi ucapkan..
haaaa...pagi ni nk bincngkan satu topik panas..
agak kontroversi...
hahaha macam terjah lak..
xdelh...ummi nk story pasal kawan ummi...
dia ni dh kahwin...
tp dia still baik ngan 'x' bfriend dia...
cuma berkawan jelh...
selalulh bertanya kabar melalui internet...
lepas tu...
'x' bfriend dia ni adelh tanya satu soalan kat dia...bunyi nye...

'andai kata suatu hari nanti awak drive kereta sorang2..di satu
jalan lurus...location jalan pantai....
pastu ternampak kereta saya kat depan tgh drive sorang2...
ape reaction anda'...

maksudnye, ape si pmpuan tu buat jika terserempak dgn lelaki tu? adakah terus memotong kereta sambil buat2 xkenal jek? atau ape si pempuan tu patut buat?
hem...lepas tu kawan ummi ni membisu xtau nk jawab cam ne...
dia pun mintaklh idea ummi...
hehehe ummi plak nk mtak idea korang...hahahaha
kalau korang terserempak 'x' bfriend korang, ape korang buat ah...???
tolong bg idea kat kawan ummi ekk...



4 tolong sok sek:

nurulazham March 20, 2010 at 10:35 AM  

reaksi:tolong tengok ajelah..

hehe...
biasanya saya menggunakan psycology spt ini..(agak2 terasa nak say hi to xbfriend la..dlm tenet especially)...
sebelom buat tu...pk..pk...
'aku buat mcm ni, husband aku x tau pon...what if bila...husband kita buat benda yang sama? (contact xgurl dia) dan kita x tau pon...
kalo tau, sakit hati, kan??

so, jangan buat benda2 yang boleh menyakitkan hati suami, walaupun dia x tau..huhuhu...

(fikir bila husband juga buat benda yang sama dibelakang kita...terasa sakitnyaaa hati, bukan??)

kadang2 percaya jugak hukum karma..
buat baik, balas baik..
buat jahat, balas jahat..
masih berhubungan dgn xbfriend, dibalas..suami juga masih berhubungan dgn xgurlfriend.. ;)

*sampaikan pd kawan ijan ek..ekekekk

nurulazham March 20, 2010 at 10:36 AM  

errr...just my 'seposen'... ;)

umminabilah March 21, 2010 at 9:36 AM  

to nurulazham-> hem...betul3x...nanti ijan sampaikan...hehe..thanks

paij188 March 22, 2010 at 1:52 AM  

hmm.. tolong je la as a human being. nnti time kite susah, takde sape nak mintak tolong, and die je yg available.. kena mintak tolong kat die plak kan. cume kite ni berdoa la, jgn ade yg cucuk jarum plak kan.