Followers

Relakan pemergiannye...

>> 02 November 2009

salam semua...
hari ni cuace kt tpt aku mendung n sejukk sgt...aku baru sahaja mndapat panggilan dr en.hubby aku, mbritahu satu berita kematian seorang bayi yg dkandung oleh biras aku yg mgkin usianya dlm 4 atau 5 blan...sungguh sedih dan terdiam skjap aku bila mdgarnyer....en.hubby aku bgthu bahawa bayi yg dkandung oleh biras aku sudah meninggal 2 hari dlm kandungannye...2 lpas pasangan ipar aku ke hospital ipoh, tetapi pihak hospital tidak dpt mengesan kematian bayi tersebut, 2 hari bayi mreka x bgerak lalu pasangan ipar aku ke hospital pakar, dan pihak hospital tersebut mgatakan yg bayi itu sudah tiada lg...korang dapat bayangkan x perasaan diorang??tambah2 lg siibu yg mngandungkan bayi tersebut...dhlh anak sulung dh setahun diorang kwin, and bru thun ni diorang dpt khabar berita baik yg diorang akan jd parent...then...berakhir dgn kisah sedih ini...en.hubby aku mgtakan mereka menangis bila call mertua aku td...aku pun trut menitikkan air mata..kmungkinan aku akn bertolak ke termeloh esok...utk menziarah arwah bayi tersebut...semoga pasangan ipar aku tabah menghadapi dugaan tuhan..relakan pemergiannya...setiap yg berlaku pasti ada hikmatnye...

6 tolong sok sek:

r0ha!Za November 2, 2009 at 3:40 PM  

salam takziah..
sedih kn..ipar kau yg mn ek?

umminabilah November 2, 2009 at 3:50 PM  

mu kenal zulkiflie...sebaya dgn kita..dia adik hband aku..wife dia org temerloh

wansteddy November 2, 2009 at 4:34 PM  

innalillah... dari IA kita sampai dr IA juga kita kembali. saya doakan si ibu dan bapa tabah harungi kesedihan ini. saya fhm kepedihan di hati mereka yang menunggu lama utk dptkan zuriat. apa pun kita perlu redha. semuanya ketentuan ALLAh...

yg pasti si kecil itu dah jadi bidadari syurga yg pasti menunggu ibu bapanya bila tiba hari kebangkitan kelak, insya'allah...

CuTeMiUt78 November 2, 2009 at 4:41 PM  

innalilah... memang sedih kan.. bila berada dlm situasi begitu..semoga parent baby tu. tabah menghadapi dugaan ni

umminabilah November 2, 2009 at 4:52 PM  

to wansteddy-> terima kasih..harap2 mereka tabah menghadapi dugaan nya

umminabilah November 2, 2009 at 4:53 PM  

to cutemute-> tulh kak...saya pun x dpt mnahan sebak...apelagi yg menghadapinye...